Hypotheek oversluiten en profiteren van een lager rentepercentage

De rentes zijn laag. Daar kun je van profiteren, ook als je een lopende hypotheek hebt. Hoe? Door je hypotheek over te sluiten. Je zegt dan de hypotheek Appingedam die je had afgesloten op en lost die voortijdig af en sluit een nieuwe hypotheek tegen een lager rentepercentage bij een nieuwe bank af. 

Minder rente en minder woonlasten per maandag

Op die manier betaal je dus minder rente en gaan je woonlasten per maand omlaag. Je kunt ook oversluiten om zo een nieuwe hypotheekvorm te kiezen. Of oversluiten de moeite waard is, hangt voor een groot deel af van de kosten die met oversluiten gepaard gaan. Want je krijgt te maken met onder meer een boeterente, notariskosten, taxatiekosten en bemiddelingskosten van je nieuwe geldverstrekker. Pas als je die kosten in beeld hebt, kun je zien of oversluiten wel of niet de moeite waard is. En daarvoor schakel je een specialist in. 

Boete voor het vroegtijdig aflossen van een hypotheek

Boeterente is een boete die je krijgt als jij je hypotheek voortijdig aflost. De bank krijgt weliswaar het geld terug en kan dat opnieuw uitlenen, als het rentepercentage lager is dan wat jij betaalde, dan verdient de bank dus minder aan het uitgeleende geld. En dat moet gecompenseerd worden. Verder heb je de kosten van de notaris voor het opstellen van de hypotheekakte en de akte van levering en verlangt de nieuwe geldverstrekker vaak een taxatie van jouw woning. Bovendien ben je vaak ook weer bemiddelingskosten kwijt aan je nieuwe geldverstrekker.

Schakel een specialist in

Wil je je hypotheek in Groningen oversluiten en de kosten die daarmee gepaard gaan in beeld krijgen? Schakel dan een specialist in. Zij kunnen je prima voorrekenen wat de kosten precies zijn en wat het voordeel is van oversluiten en of oversluiten ├╝berhaupt de moeite waard is. 

execution only hypotheek