Je hypotheek oversluiten kan interessant zijn

Het oversluiten van je hypotheek kan best interessant zijn. Dit met name als de huidige hypotheekrente lager is dan de rente die jij betaalt voor je hypotheek. Wel is het zo dat als jij de hypotheek middels oversluiten eerder aflost, je vaak een boeterente opgelegd krijgt. Je moet dus wel onderzoeken of je de kosten die je maakt ook echt terug gaat verdienen. 

Schonewille & Ter Harkel

Middels oversluiten kun je dus profiteren van de lagere rente en komen de woonlasten lager te liggen. Het oversluiten van een hypotheek kan ook interessant om betere voorwaarden te creëren. Op die manier kun je bijvoorbeeld meer ruimte overhouden voor het aflossen van de hypotheek. Behalve de boeterente die je opgelegd kan worden is ook de hypotheekvorm en de resterende looptijd van je hypotheek net als de rentevaste periode die resteert belangrijk om te overwegen je hypotheek over te sluiten. Schonewille & Ter Harkel kan je perfect adviseren of oversluiten in jouw situatie aantrekkelijk is of niet. 

Minder lucratief voor de bank

Dat je een boeterente opgelegd kunt krijgen is eigenlijk heel erg logisch. Stel jij lost je hypotheek eerder af, dan krijgt de bank dat geld terug en kan het dat geld opnieuw uitlenen. Als de rente echter lager is dan de rente die jij betaalde, is dat minder lucratief voor de bank. Dat gat moet gecompenseerd worden en dat is wat boeterente is. Behalve de boeterente komen er bij oversluiten meer kosten kijken. Je betaalt bijvoorbeeld bemiddelingskosten aan de nieuwe geldverstrekker, je krijgt met notariskosten te maken en vaak dient je huis getaxeerd te worden en ook dat kost je geld. Een aantal van die kosten zijn overigens fiscaal wel weer aftrekbaar.

Financieel adviseur Appingedam

Oversluiten kan dus erg aantrekkelijk zijn. Dan moet je eerst echter wel goed geïnformeerd te worden of het na aftrek van de kosten nog wel zo aantrekkelijk is. De financieel adviseur in Appingedam kan je hier prima uitsluitsel over bieden. Maak gebruik van hun kennis en ervaring. 

execution only hypotheek